KAKVI MAHERI

U najnovijoj videoigri South Park se uhvatio rasizma

15.09.2017 u 14:41

Bionic
Reading

Nadolazeća dugo iščekivana RPG igra koju su u cijelosti režirali autori izvorne serije u samom nas startu uči o stvarnosti života u Sjedinjenim Državama

UbiSoftova RPG komedija South Park: The Fractured but Whole, kao i velik broj drugih igara, ima nekoliko razina težina koje varirau od 'jednostavno' do 'teško'. Ono što ga čini različitim je vaš izbor utječe na boju kože glavnog lika.

Tijekom dijela igre u kojem stvarate lika imate izbor težine - što je igra lakša, boja kože vašeg lika je svjetlija, dok ga povećanjem težine u principu potamnjujete. Drugim riječima, ako Fractured but Whole odlučite igrati na najvećoj težini, morat ćete igrati kao osoba vrlo tamne puti.

Izaberi jednu, sigurno ćeš pogriješiti...

Tijekom izbora težine, rezitentni debeljak Eric Cartman prokomentira: 'Ne brini - ovo neće utjecati na borbu, već samo na svaki drugi dio tvojeg života.' Izbor težine na lika će utjecati na taj način da mu smanjuje prihode od završenih zadataka te mijenja način na koji drugi likovi na njega reagiraju. Riječ je, naime, o vrlo oštrom i dovitljivom društvenom komentaru na temu rasizma.

Pogledajte kako to sve izgleda u videu koji je objavio GameplayOnly

Izvor: Društvene mreže

Kada stiže?

South Park: The Fractured but Whole moći ćemo zaigrati 17. listopada i to na PlayStationu 4, Xboxu One i PC-ju.