STIŽU IZMJENE

Twitter ponovno obećava kako će se boriti protiv online maltretiranja

01.02.2017 u 10:01

Bionic
Reading

Godine prolaze, a Twitteru je na pameti tek održavanje glave nad vodom po pitanju financija. Dok su obećali i funkcije koje će korisnicima te društvene mreže osigurati i kakvu takvu sigurnost od maltretiranja online, neke opipljive poteze se još uvijek ne može vidjeti. Stoga je sada stiglo priznanje kako nisu činili dovoljno uz naravno - novo obećanje...

Twitterovi službenici su na toj mreži otkrili kako su svjesni da nisu učinili dovoljno, posebno tijekom 2016. godine kada su to i trebali. Štoviše, maltretiranje korisnika se nastavilo na više razina, a Twitter navodi kako će početi uvoditi novitete koji bi stvari trebali dovesti pod kontrolu.

'Čuli smo vas, nismo bili dovoljno ažurni lani; sada razmišljamo o napretku u danima i satima, a ne tjednima i mjesecima', priznao je Twitterov VP inženjerstva, Ed Ho. Neke od izmjena koje slijede bit će vidljive korisnicima, dok će se brojne druge izmjene za borbu protiv maltretiranja odvijati 'iza kulisa'. 'Nastavit ćemo se boriti s ovim, slušati vas i razvijati stvari dok ne ostvarimo dovoljno dobar rezultat koji korisnici osjete', dodao je Ho u nizu poruka koje je poslao na toj društvenoj mreži.

Čelnik Twittera Jack Dorsey je pak izjavio kako odsada poduzimaju potpuno nove korake za borbu protiv maltretiranja korisnika na toj mreži te obećao da će imati otvoreni dijalog s korisnicima na svakom koraku. Za sada nema mnogo tehničkih detalja što će ova popularna društvena mreža napraviti, van toga da će 'konačno popraviti probleme s blokiranjem drugih' već ovaj tjedan.

Razloga za skepsu ima - posebno jer prethodna obećanja nisu proizvela opipljive rezultate dok je mreža nastavila gurati reklame i besmislene značajke kako bi privukla nove korisnike, pritom ignorirajući one stare.

via Engadget