DOISTA?

Tvorci Pokemona Go umjesto ispravka igračima nude povrat novca

02.08.2016 u 13:35

Bionic
Reading

Uslijed niza nezadovoljnih izljeva bijesa na društvenim mrežama, tvorci popularne igre za GPS Pokemon Go odlučili su krenuti linijom manjeg otpora

Podsjetimo, najveći problem nakon zakrpe za Pokemon Go koja je stigla ovog ponedjeljka je odstranjivanje pratitelja položaja Pokemona. Korisnici tako više ne mogu vidjeti koji se Pokemoni nalaze u blizini što je uvelike otežalo samu igru. Da stvar bude još bolja, velik broj igrača odlučio je doskočiti problemu izdavanjem aplikacija koje pomažu pri lociranju Pokemona, no Niantic i Nintendo odlučili su njima stati na kraj.

Naime, već duže vrijeme proizvođač i izdavač svim kreatorima appova za pomoć traganja za džepnim čudovištima prijete tužbama ili im jednostavno blokiraju IP servise.

Nakon niza bijesnih komentara na društvenim mrežama, Niantic je odlučio svemu stati na kraj te je, umjesto popravljanja gore spomenutog trackera, nezadovoljnim korisnicima ponudio - povrat novca. Da, dobro ste pročitali. Niantic očigledno jako dobro zna koliko su vremena i živaca igrači investirali te se ne boji potencijalnog gubitka koji bi ovaj potez uzrokovao.

U konačnici, najviše je izgledno kako ovaj slijed događaja neće pretjerano izmijeniti situaciju s Pokemon Goom. Igra je i dalje globalan fenomen čiji utjecaj seže dalje od prosječne videoigre. Uostalom, ako mislite da je kod nas sve krenulo nizbrdo nakon njezina izlaska, bacite pogled na to kako stvari izgledaju u SAD-u.

Pokémon GOne apocalypse

video: CrowbCat