NEZABILJEŽEN USPJEH

Trijumf hrvatskih inovatora u Londonu

  • Autor: Hina / tportal
  • Zadnja izmjena 17.10.2010 16:21
  • Objavljeno 17.10.2010 u 16:08
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U Londonu je upravo završio 10. jubilarni Britanski sajam inovacija, uz sudjelovanje velikog broja britanskih inovatora i poduzetnika i gostiju iz Malezije, Taivana, Irana, Saudijske Arabije, Španjolske, Rusije, Estonije i Hrvatske, na kojem su hrvatski izlagači sa 12 inovacija i novih proizvoda postigli izniman, do sada nezabilježen uspjeh, osvojivši ukupno 17 odličja: pet posebnih, osam zlatnih i četiri srebrna, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora

Najuspješniji hrvatski izložak je Aparatura za dualnu detekciju, Vilka Žiljka, Klaudia Papa, Ivane Stanimirović-Žiljak, i Jane Žiljak-Vujić, koji je međunarodni ocjenjivački sud nagradio najvišim priznanjem izložbe, Dijamantnom nagradom i zlatnom medaljom. Iznimno uspješan bio je i Zagrepčanin Marko Kravar s platinastom, dvostrukom zlatnom nagradom i dvije zlatne medalje za Nosač bokobrana "Crofender" i Brodsku štipaljku "Peg". Prirodna organska dermokozmetika s četiri preparata nagrađena je zlatom i s tri srebrna odličja, a autorica Melita Pavlek-Moćan je nagrađena i posebnim Taivanskim priznanjem, nagradom gradonačelnika Taipeia.

Zlatne medalje osvojili su i Stjepan Čajić iz Zagreba za Dodatak za potpornu strukturu kamere, Marina Črnac iz Medulina za Vlažne maramice za čiščenje mobitela i Stanko Bezek iz Varaždina za Cijevni turbulator protoka. Dejana Babić-Hajduković iz Osijeka, dobitnica Velike nagrade na ovogodišnjoj hrvatskoj INOVI, za Zbirku edukacijskih igara za proučavanje Biblije, osvojila je zlatnu medalju. Student Tehničkog fakulteta iz Rijeke Robert Blažić osvojio je za Diferencijal trkaćeg automobila srebrnu medalju.

Organizatori su hrvatsko izaslanstvo nagradili i posebnom nagradom Ambassador award za 10 godina vrlo uspješnog sudjelovanja na Britanskom sajmu inovacija.

Svi su hrvatski izlošci predstavljeni kao gotovi proizvodi uz poslovne ponude za komercijalizaciju na britanskom tržištu, pa je velik broj kontakata kako za pojedinačnu prodaju, tako i za distribuciju u Velikoj Britaniji.

Osobitost Britanskog sajma inovacija, izuzetna medijska podrška, bila je vrlo izražena i ove godine. Brojni su mediji pokazali interes za hrvatske izloške pa su na ITV-ju, BBC-ju i televiziji sveučilišta u Oxfordu prikazani najuspješniji hrvatski izlošci.

Jubilarno 10. sudjelovanje hrvatskih inovatora i poduzetnika na BIS-u, najvećem britanskom sajmu inovacija, organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz potporu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi