BRAVO, NAŠI!

Tri hrvatska startupa u finalu Seedcampa

04.09.2013 u 21:35

Bionic
Reading

ListenApp, Sizem i Teddy the Guardian su u Londonu, gdje imaju priliku predstaviti projekte pred više od 300 mentora i preko stotinu investitora i anđela ulagača

ListenApp aplikacija je koja skuplja najpopularnije vijesti i sažima ih u jednominutnu audiovizualnu prezentaciju.

Sizem je aplikacija namijenjena ženama, koja bi im trebala pomoći pri odabiru odgovarajućeg grudnjaka.

Ekipa u projektu Teddy The Guardian radi na razvoju plišanog medvjedića u kojeg su ugrađeni medicinski senzori koji prate zdravstveno stanje djeteta i šalju podatke o tome roditeljima.

Od nama bližih država jedinog predstavnika među finalistima imaju Rumunji, odakle dolazi SociaLook, startup koji razvija platformu koja bi kompanijama trebala pomoći u pretvaranju zaposlenika u izaslanike brenda za koji rade. Osim već navedenih, među 18 finalista jedini startup koji nije iz Ujedinjenog Kraljevstva dolazi iz Estonije.

Seedcamp paneuropski je akcelerator za startupe sa sjedištem u Londonu. Uz podršku više od 30 institucionalnih ulagača zainteresiranih za investiranje u ranim fazama projekta, u portfelju imaju više od 70 tvrtki. U Seedcamp Week London, koji traje do 6. rujna, uključili su se, između ostalih, Jan Reichelt (Mendeley), Matt Webb (Berg London) i Ash Fontana (AngelList).