POTPUNA LUDOST

Treba vam razlog zašto dronovi nisu za svakoga? Evo ga!

21.11.2016 u 07:10

Bionic
Reading

Danas doslovno bilo tko može imati RC letjelicu. Zahvaljujući jeftinijoj elektronici, danas se minijaturni multirotori mogu naći za svega stotinjak kuna, što je itekako olakšalo eksploziju ovog tržišnog segmenta. Međutim, novopečeni vlasnici i jeftinih i skupih modela svih veličina tih letjelica na daljinsko upravljanje zaboravljaju koliko toga može poći po zlu za vrijeme leta ili snimanja...

Čak i najmanje letjelice koje se prodaju kao igračke to definitivno nisu. Nespretno korištenje može dovesti do teških ozljeda. I dok se može razumijeti izostanak nekakve vještine (i općih pravila sigurnosti) u upravljanju tim jeftinim 'toy' modelima, što onda reći na neodgovorne vlasnike golemih modela koji koštaji i više od 20 tisuća kuna?

Oštre regulative koje sve više stupaju na snagu u brojnim razvijenim zemljama teško da će potaknuti neodgovorne na razmišljanje. Neovisno što oni ugrožavaju ovaj zarazan i uzbudljiv hobi, s druge strane teško je postaviti nekakvu kritiku prema državnim tijelima kada se događaju ovakve stvari: