POČAST ZASLUŽNIMA

Tko je uvršten u Internet Hall of Fame?

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 24.04.2012 10:50
  • Objavljeno 24.04.2012 u 09:57
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dolaze iz devet zemalja. Među njima je 11 doktora znanosti, 11 publicista te po jedan dobitnik Nobelove nagrade i Oscara

Internet Hall of Fame službeno je otvoren. Među prvima u njemu su svoje mjesto dobili velikani kao što su Vint Cerf, Tim Berners-Lee, Mitchell Baker i Brewster Kahle.

Ukupno, više od 30 pionira, inovatora i drugih ljudi značajnih za nastanak, rast i razvoj Mreže. Dolaze iz devet zemalja. Među njima je 11 doktora znanosti, 11 publicista te po jedan dobitnik Nobelove nagrade i Oscara.

Internet Society, institucija koja stoji iza tog projekta, podijelilo ih je u tri kategorije, odajući priznanja pojedincima ključnim za rano osmišljavanje i razvoj interneta, onima koji su dali izniman doprinos tehnološkom, komercijalnom ili upravljačkom napretku i širenju Mreže te ljudima koji su pridonijeli njenom globalnom razvoju.

Primanje prvih stanovnika Internetske dvorane slavnih obilježeno je gala svečanošću u Ženevi. Uz očekivane počasne goste, poput Linusa Torvaldsa i Phila Zimmermana, bilo je i iznenađenja, piše CNET, navodeći tvorca oglasnika online Craiglist Craiga Newarka i bivšeg američkog dopredsjednika Ala Gorea.

Provjerite tko je sve ušao u Internet Hall of Fame

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi