novi twitter račun

Tinejdžer koji je pratio Elona Muska okomio se na ruske milijardere: 'Avioni oligarha su nevjerojatni, ogromni u usporedbi s drugima'

01.03.2022 u 10:45

Bionic
Reading

Mladi Sweeney javnosti je postao poznat nakon što je objavio podatke o kretanju Elona Muska, koji mu je za zatvaranje stranice ponudio 5.000 dolara. Sweeney je zatražio deset puta veći iznos, nakon čega ga je tehno milijarder blokirao

Jack Sweeney, 19-godišnjak poznat po Twitter računu koji je pratio kretanje privatnog aviona Elona Muska, ima novu zanimaciju - ruske oligarhe.

Tinejdžer je naime otvorio novi račun nazvan @RUOligarchJets gdje prati kretanje aviona u vlasništvu ruskih milijardera, a sve to koristeći botove koji registriraju zračni promet, piše Daily Mail.

Centar Harkiva nakon ruskog granatiranja Izvor: EPA / Autor: UKRAINE STATE EMERGENCY PRESS SE

Sweeney kaže kako je novi pothvat rezultat velikog interesa, a kako je sam o bogatim Rusima i njihovim avionima sve do prošloga tjedna znao vrlo malo.

'Avioni oligarha su nevjerojatni, ogromni u usporedbi s drugima', kaže Sweeney kojem su se na meti našli Vladimir Potanin, Roman Abramovič, Aleksandar Abramov..., a ukupno Sweeney prati 39 aviona i helikoptera u vlasništvu 19 milijardera.

Mladi Sweeney javnosti je postao poznat nakon što je objavio podatke o kretanju Elona Muska, koji mu je za zatvaranje stranice ponudio 5.000 dolara. Sweeney je zatražio deset puta veći iznos, nakon čega ga je tehno milijarder blokirao.