PROŠAO PRVI ROK

Tesla Motors još nije pružio potrebne podatke za istragu NHTS-a

01.09.2016 u 08:25

Bionic
Reading

Američko vladino tijelo za sigurnost u prometu National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) objavilo je kako Tesla Motors nije ispoštovao prvi rok za dostavljanje informacija potrebnih za dovršetak istrage. Posrijedi je slučaj u kojem je prvi put smrtno stradala osoba za vrijeme korištenja sustava Autopilot

O slučaju je već od ranije poznato mnogo detalja, a dok su neki brzo osuđivali Tesla Motors i činjenicu da je Autopilot nedovršen, kompanija Elona Muska je odgovarala kako je i uz sve nesreće sustav statistički bolji od prosječnog vozača. No budući da se u istragu uključilo i vladino tijelo, Tesla Motors je trebao dostaviti odgovarajuće podatke vezane uz nesreću do 26. kolovoza.

National Highway Traffic Safety Administration te podatke nije dobio te su produžili rok na petak, 2. rujna. Tesla Motors nije pružio nikakve dodatne informacije medijima koji su poslali upit vezan uz ovaj slučaj.

Ono što je NHTSA zatražio jesu detalji vezani uz moguće nedostatke Teslinog sustava Autopilot, posebno vezano uz upozorenja za sudar sprijeda i automatski sustav kočenja. Istovremeno su zatražili i detalje što kompanija priprema za ovaj poluautonomni sustav kako bi smanjili mogućnost ponavljanja nesreća sa smrtnim ishodom.