nova opcija

Telegram hvata korak s konkurencijom - pogledajte što stiže na popularnu aplikaciju

29.04.2021 u 09:11

Bionic
Reading

Aplikacija za dopisivanje nakon dugo vremena uvodi mogućnost grupnih video poziva. Podsjetimo, Telegram je ovu značajku najavio još za 2020.

Telegramov direktor Pavel Durov službeno je najavio skorašnji dolazak grupnih video poziva na Telegram za iOS. Kompanija je izvorno značajki planirala dodati tijekom 2020., umjesto čega je ubačena mogućnost enkriptiranih video poziva s jednom osobom koja je stigla u kolovozu 2020.

Durova objava nove značajke podijeljena je, naravno, putem njegovog osobnog kanala na Telegramu, prenosi Yahoo Finance. Grupni video pozivi na Telegramu će imati dijeljenje ekrana, poništavanje vanjskih zvukova, podršku za stolna računala i tablete te, citiramo, 'sve što ste željeli od modernog alata za konferencije s Telegramovom razinom korisničkog sučelja, brzine i enkripcije'.

Kao što je slučaj sa Signalom, Telegram je tijekom pandemije zabilježio rast iskoristio potrebe brojnih korisnika da rade od kuće i sigurno komuniciraju. Kompanija je objavila da je u travnju dosegla 400 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, što se može pripisati 'egzodusu' korisnika s WhatsAppa.

Unatoč svemu, WhatsApp je opet pretekao Telegram, ponudivši enkripciju u grupnim video pozivima. Kompanija je mogućnost video i glasovnih poziva uvela još 2018.