TEHNOLOGIJA, ZABAVA DIZAJN

TEDx za mlade u Rovinju

15.11.2010 u 18:03

Bionic
Reading

U prostorijama Multimedijalnog centra u Rovinju ove će se godine 20. studenoga održati TEDxYouth@Rovinj u organizaciji udruge Društvo kreativnog življenja i Multimedijalnog centra u Rovinju

TED (eng. Technology, Entertainment, Design - tehnologija, zabava dizajn) globalna je konferencija koja se održava još od 1984, a TEDxYouth je lokalna varijanta te konferencije za mlađu publiku.

Rovinjsko događanje TEDxYouth pod motom 'Ideje susreću ideje' trajat će tri sata, s početkom u 13 sati, i predstavit će pet mladih lidera iz cijele Hrvatske, učenika osmih razreda osnovne škole i prvih razreda srednje škole. Predavači Tina Kolak, Anamarija Hat, Josip Torić, Karla Vučković i Antonio Stanešić predstavit će zanimljive teme od Facebooka do globalnog zatopljenja i života u svemiru, a odabrani su putem RTL-ove emisije Učilica. Događaju će prisustvovati ukupno 80 učenika sedmih i osmih razreda iz tri osnovne škole grada Rovinja.

Želja TEDxYouth@Rovinj organizatora Društva kreativnog življenja i Multimedijskog centra u Rovinju je privući radoznalu i maštovitu djecu, a krajnji je cilj potaknuti tu djecu na akciju. Na ovom događanju kombinirat će se snimke predavanja s TED-a (TEDTalks) i predavanja uživo kako bi se potaknule inspirativne rasprave i povezivanje svih sudionika – što je krajnji cilj ovog događaja. Uz Rovinj, TEDxYouth konferencije će se istodobno održati i na 50-ak drugih lokacija diljem svijeta, među kojima su Amsterdam, Budimpešta, Hong Kong, Jakarta, Lisabon, Sofia, Sidney, Tokio i Toronto.

Link za prijave nalazi se na adresi: http://www.facebook.com/TEDxYouthRovinj