JEDINSTVENA PRILIKA

Techcrunch Meetup i John Biggs dolaze otkriti balkanske startupove

26.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

U samo pet dana Netokracija organizira četiri Meetupa s Johnom Biggsom u glavnim gradovima u regiji te time pruža jedinstvenu priliku startupovima u regiji

Techcrunch Meetup dolazi na Balkan. Od 1. do 5. srpnja, urednik najvećeg startup časopisa na svijetu, Techcruncha, John Biggs obići će četiri grada i uz zanimljiva predavanja omogućiti startupovima iz regije da se predstave i međunarodnoj publici.

Turneja započinje 1. srpnja u Sofiji, a potom se seli u Beograd, Zagreb i Ljubljanu.

Na svakom meetupu John Biggs će održati predavanje te će se susresti s najjačim predstavnicima startup scene u državi. Najbolji startup timovi koji se prijave u svakoj državi imat će priliku predstaviti se upravo pred Johnom Biggsom. Na meetupovima se očekuje otprilike 150 posjetitelja, a to potvrđuje i brojka od već stotinu potvrđenih dolazaka u Sofiji, 80 u Ljubljani te 80 u Beogradu u samo prvih nekoliko dana od najave Techcrunch Meetup Balkansa.

'Biggsov dolazak u regiju ključan je, jer se time potvrđuje snažan rast tehnološkog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji koji Netokracija prati već godinama. Oni koje neki smatraju 'klincima' stvaraju tvrtke koje ruše barijere globalnog poduzetništva, a želi ih saslušati urednik jednog od najuglednijih tehnološko-poslovnih magazina na svijetu', izjavio je Ivan Brezak Brkan, osnivač Netokracije i organizator Techcrunch Meetup Balkansa.

Generalni pokrovitelj ovog iznimno važnog događaja za regiju je HT grupa i hub:raum – vodeći telekom startup akcelerator u Srednjoj i Istočnoj Europi.

'Očekujem dinamičan i poticajan Techcrunch Meetup na kojem ćemo, siguran sam, vidjeti puno zanimljivih inovatora i startupova iz Hrvatske. Uza sve dosadašnje aktivnosti kojima je HT grupa poticala inovativnost i startupe, uključujući Iskon.Startup program i nekoliko inovatorskih natjecanja poput Budi KreTivan i AppStart, na Techcrunch Meetupu u Zagrebu ćemo predstaviti značajnu novost na ovom području koja će, vjerujem, biti iznimno zanimljiva svim mladim poduzetnicima s području telekomunikacija i ICT-a u regiji', izjavio je Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike u Hrvatskom telekomu.

BlackBerry je službeni smartphone Meetupa, a kao službena domena nastupa .Me!

'Kao ponosni sponzor TechCrunch Disrupta imali smo zadovoljstvo biti svjedok nekim od najinovativnijih startup nadmetanjima na pozornici. Startupi su ti koji potiču kreativno korištenje domena te razumiju kako se istaknuti nad konkurencijom. Oduševljeni smo što TC dolazi na Balkan i vjerujemo da su ti neformalni, ali neprocjenjivi susreti baš ono što regionalna startup scena treba kako bi našla taj posljednji komad inspiracije i dovela do uspjeha', Izjavio je Predrag Lesić, direktor .ME-a.

Techcrunch je najveći svjetski startup časopis s tradicijom lansiranja novih priča i kvalitetom pokrivanja priča tehnologije iz cijeloga svijeta. Techcrunch Meetup Balkans organizira Netokracija, najjači i najpoznatiji IT portal u regiji, koji je sam John Biggs nazvao 'Techcrunchom Balkana'.