LUKSUZ I KVALITETA

TAG Heuer će svoj opaki smartwatch predstaviti 9. studenog

02.10.2015 u 06:57

Bionic
Reading

Ako je tko pomislio da će svijetom (pametnih) ručnih satova početi dominirati IT divovi umjesto 'tradicionalnih' proizvođača, možda je prerano skočio na vagon. TAG Heuer je odlučio otkriti barem cijenu dugoočekivanog uređaja, a ona se zaustavila na vrtoglavih 1.800 dolara

Zanimljivo je svakako to da je ovaj proizvođač najavio svoj pametni ručni sat još u ožujku, a tada su se pojavile informacije da na izvedbi surađuju i s Intelom. Tada je Tag Heuerov CEO Jean-Claude Biver za Reuters izjavio i kako će Apple vjerojatno naviknuti mlade potrošače na nošenje ručnog sata. 'Kasnije se možda odluče kupiti pravi sat', bocnuo je Apple koji ipak zadovoljno trlja ruke obavljenim poslom.

Apple je pokušao ući na superluksuzno tržište ručnih satova otkrivanjem suradnje s brandom Hermes, a Biver vjeruje da je to samo dobro - jer se pokazalo kako postoji zanimanje za pametne ručne satove i u luksuznom segmentu tržišta. 'Bili smo malo zabrinuti oko planirane cijene', rekao je Biver te dodao:

„...sada smo potpuno sigurni u cijenu jer nam je Apple pokazao da možemo stvari prodavati za 1.500 dolara naviše. Vrlo, vrlo sam zadovoljan time.“

Jean-Claude BiverCitat


Biver je ipak zaključio da bi bilo 'smiješno igrati se lovice s Appleom' te da su vrlo zadovoljni suradnjom s Intelom i Googleom.