NOVITETI

Superbrzo mobilno surfanje do 225 Mbit/s u ponudi HT-a

04.11.2015 u 11:07

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom uključio je u svoje tarife brzinu prijenosa podataka u 4G mobilnoj mreži od 225 megabita u sekundi, što je najveća brzina pristupa internetu trenutno u Hrvatskoj

Surfanje tom brzinom dostupno je u Zagrebu i Varaždinu, a uskoro će tim brzinama biti obuhvaćeni i drugi gradovi, kao i manje sredine

'Brzina prijenosa podataka postaje sve važnija korisnicima mobilnih usluga, zato što se sve više koriste sadržaji s većom količinom podataka, poput video spotova i filmova.

Dostignuta brzina od 225 megabita po sekundi već sada omogućava da naši korisnici najbrže na hrvatskom tržištu skidaju i postavljaju video ili fotografije veće rezolucije, uživaju u boljoj kvaliteti slike i tona, a mogu i igrati sve više zahtjevnih online igara“, pojasnio je Goran Toplek iz HT-a.


Tarife u koje je HT uključio brzinu od 225 Mbit/s su Najbolja Imam sve (+), Premium (+), Gold+, Najbolja Executive+, Najbolja Mobile net (+) 25 GB te Najbolja Mobile net Flat, kao i tarife Flex VPN koje imaju uključeni data parametar 2 GB i 5 GB te 4G opcija u sklopu VPN tarifa.

Unaprjeđenje mreže i stalni rast brzina interneta rezultat je HT-ovih investicija. U prvih devet mjeseci ove godine ulaganja su povećana za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a do kraja godine HT će investirati više od 1,3 milijarde kuna, što je porast od 25 posto u odnosu na 2014. godinu.

Najveći dio ulaganja usmjeren je u razvoj mobilne i fiksne infrastrukture, povećanje kapaciteta za širokopojasni pristup internetu te završetak IP transformacije fiksne mreže.