TEHNO SAVJETI

Stranice u Chromeu i Firefoxu možete sačuvati za kasnije, evo načina

19.05.2018 u 17:50

Bionic
Reading

Koliko ste se puta pronašli u situaciji da imate hrpu otvorenih kartica u preglediniku, a nikako ih ne možete sve pregledati? Ova jednostavna značajka mogla bi vam biti od velike koristi

Ako spadate među internaute koji traže alternativnu metodu spremanja stranica za kasnije čitanje, Chrome i Firefox imaju sjajnu ekstenziju pod imenom Snooze Tabby.

Evo kako ga možete aktivirati kako biste stranice mogli sačuvati za kasniji pregled. Prvo što morate napraviti je, naravno, instalirati Snooze Tabby.

Redizajnirani Gmail Izvor: Screenshot / Autor: Google

Mali korisni alat

Kada imate otvorenu karticu koju želite spremiti, kliknite na gumb Snooze Tabby smješten u gornjem dijelu vašeg preglednika.

Nakon što kliknete, dodatak će vas pitati koliko dugo želite da kartica 'spava' prije nego što vas preglednik podsjeti da ju pročitate. Ne brinite oko vremena zato jer ju možete odgoditi za sve od trideset minuta do nekoliko mjeseci. Nakon što stigne rok, doduše, kartica će se otvoriti u vašem pregledniku.

Kako pregledati i urediti vaš popis 'uspavanih' kartica?

Ako zbog nekog razloga odlučite otvoriti karticu prije, to je moguće putem izbornika kojeg aktivirate klikom na gumb Snooze Tabby. Tamo morate kliknuti na popis 'Snoozed' gdje možete brisati kartice, mijenjati vrijeme 'spavanja' ili jednostavno otvoriti karticu koja vas zanima.

Zašto je ovo bolji alat od, primjerice, Pocketa?

Snooze Tabby briljira u svojoj jednostavnosti. Kartice možete spremiti i one će se ponovno pojaviti kada vi to želite. Uz Pocket vi morate izabrati povratak na vašu listu ili profil kako biste čitali stranice koje ste prije spremili.

isprobajte ih

Bacite oko na Googleove manje poznate, a korisne aplikacije

Pogledaj galeriju

Upravo zbog ovoga Snooze Tabby predstavlja jako dobar izbor za sve koji spremaju kartice u Pocket i nikad se njima ne vraćaju. Nakon što se opet otvori kartica u Snoozyju, dobit ćete podsjetnik za nešto što ste htjeli (ili morali) pročitati.