'PREKID LINKOVA'

Stranice OIB-a danima nedostupne

19.01.2010 u 14:06

Bionic
Reading

Posljednjih nekoliko dana naslovna stranica www.oib.hr, koja bi trebala biti centralno mjesto za informiranje o osobnom identifikacijskom broju, posve je nedostupna, uz još nekoliko stranica Porezne uprave

Ukoliko ste posljednjih dana trebali saznati svoj osobni identifikacijski broj (OIB), to ste teško mogli napraviti putem interneta jer je web stranica www.oib.hr nedostupna. Na tu stranicu upućuju stranice Ministarstva financija, a ona je i prvi rezultat koji ćete dobiti pretražite li Google za ključnu riječ 'OIB'.

Usto, stranice Porezne uprave su također nedostupne. Zapravo, upišete li u Google ključne riječi 'Porezna uprava', prva četiri rezultata ne rade, iako je riječ o različitim web domenama.

Kontaktirali smo Ministarstvo financija, koje nam je poslalo sljedeći odgovor:

'Navedene internet stranice su nedostupne zbog prekida internet linkova Porezne uprave. Porezna uprava poduzima sve mjere radi brzog otklanjanja kvara.'

Ipak, budući da navedeni problemi traju već danima, smatramo da su problemi trebali odavno biti otklonjeni.

U međuvremenu, ukoliko trebate saznati svoj OIB, možete to pronaći na jednoj od rijetkih stranica na domeni oib.hr koja trenutno radi: http://oib.oib.hr/SaznajOibWeb/fizickaOsoba.html.