JOŠ SURFACE NOVOSTI

Što to Microsoft priprema za misteriozno događanje u Šangaju 23. svibnja?

05.05.2017 u 12:58

Bionic
Reading

Tek su otkrili Windows 10 S i Surface Laptop, no u Microsoftu već najavljuju novo događanje. Ovaj put će IT div iz Redmonda predstaviti novitete u Šangaju, a za sada nije jasno o čem je točno riječ. Pretpostavlja se kako će linija Surface hibridnih računala dobiti osvježenja

'Microsoft će 23. svibnja u Šangaju otkriti svijetu što slijedi', tek kratko navode u Redmondu. Otvorena je i službena stranica, na kojoj bi se do događanja moglo pojaviti još nešto novosti i informacija. 

Ovaj mjesec vrlo je buran za Microsoft. Pored nedavnog predstavljanja Windowsa 10 S te Surface prijenosnog računala, u Seattleu 10. svibnja počinje i godišnja BUILD konferencija za developere, a sada je u raspored isti mjesec uletio još jedan događaj. 

Što se tiče Kine, poznato je tek kako će se otkriti neki hardverski noviteti, a u skladu s tim će u događanju sudjelovati i šef hardverskog odjela - Panos Panay. Windows Central navodi kako se očekuju globalne i regionalne novosti pa po svoj prilici nije riječ tek o upoznavanju kineskog tržišta s novootkrivenim Surface Laptopom. 

Misteriozni hardver iz novosti mogao bi biti Surface Book 2 i/ili Surface Pro 5. Microsoft je zbog karakterističnosti prvog ovomjesečnog događanja (vezanog uz obrazovanje) možda namjerno odlučio razdvojiti prezentacije novog Surface hardvera na ovaj način. 

Još jedna od hardverskih opcija mogla bi biti prezentacija više sustava za proširenu stvarnost poput HoloLensa, samo iz ruku drugih proizvođača