DOSTOJNE ZAMJENE

Što koristiti umjesto Microsoft Outlooka?

18.06.2013 u 09:46

Bionic
Reading

Pronaći pravu zamjenu za e-mail klijent na koji ste se naviknuli može biti mukotrpan posao. No često se alternativni programi pokažu boljima no što očekujemo, samo ako im damo šansu

Vjerovali ili ne, ali Microsoft Outlook je jedan od najčešće korištenih programa za e-mail poštu u poslovnom svijetu. No što kad on postane nedostupan?

Na internetu je moguće preuzeti stotine različitih programa za e-mail. Neki gotovo u potpunosti imitiraju Outlook, drugi se bave samo elektronskom poštom, treći imaju puno drugih opcija.

Tech Republic pronašao je nekoliko programa koji bi mogli poslužiti kao dostojna zamjena za Microsoft Outlook.

Opera Mail

Za internetski preglednik Opera mnogi su već čuli, ali rijetki znaju da Opera ima i veoma dobar program za e-mail.

Opera Mail veoma je stabilan i pregledan program koji podržava POP i IMAP protokole, news grupe, RSS i Atom, a nudi i zaštitu od neželjene pošte.

Također, u Opera Mailu možete i surfati internetom, a radi na Windowsu, Macu i Linuxu.

Dreammail

Još jedan manje poznati e-mail klijent koji podržava stvaranje nekoliko različitih korisničkih profila i e-mail adresa.

Dreammail omogućava i stvaranje predložaka, filtrira poruke, ima vlastiti adresar, podršku za RSS, Google i Yahoo.

Ovaj zanimljiv program radi na Windowsima, ali ne i na posljednjoj verziji Windows 8.

i.Scribe

Iako mu ime podsjeća na neke od Appleovih proizvoda, ovaj e-mail klijent ne funkcionira na iOS-u, već samo na Windowsu i Linuxu.

i.Scribe ne može se podičiti modernim sučeljem, ali mu je zato glavni adut brzina. Osim toga, i.Scribe može se koristiti s prijenosnog tvrdog diska, podržava većinu glavnih protokola i ima ugrađen filter za neželjenu poštu.

Evolution

Evolution je e-mail klijent koji je zapravo Outlook za Linux i funkcionira samo na Linuxu. Osim što će uredno primati i slati e-mailove, Evolution vam nudi i kalendar, zadatke, kontakte, podsjetnike, enkripciju osjetljivih poruka i još mnogo toga.

Zanimljivo, uz pomoć različitih dodataka, Evolution može postati pravi poslovni alat. Tako, recimo, možete dodati podsjetnik za privitke, opciju Backup i Restore, mogućnost izrade mailing liste i brojne druge korisne opcije.