Lažnjak ILi ne?

Što kažete na Nokiju 3310 u verziji od preko 20 tisuća kuna?

04.03.2017 u 09:30

Bionic
Reading

Nokia je oduševila medije i publiku predstavivši nasljednika legendarnog modela 3310. No, ako je za vjerovati stranici Slashgear, stiže i njegovo luksuzno izdanje iz poznate tvrtke Gresso

Legendarna Nokia 3310 tako se vratila u svom novom ruhu i cijenom od svega ~360 kuna, no Gresso navodno donosi model 3310 koji će dizajnom itekako podsjećati na Nokijin klasik. 

Što se dobije za tih 2.990 dolara, koliko će koštati Gresso 3310? Luksuzni mobitel s kućištem od titanija, kamericom od čak tri megapiksela te nešto manje škrtih 32GB spremišnog prostora. No, posrijedi je tek obični mobitel pa mu prednost nisu tehničke karakteristike koliko činjenica da može izdržati do 75 sati razgovora. 

U skladu s ranijim Gresso luksuznim izdanjima i ovo je ograničeno - lako je za pogoditi - na 3310 primjeraka. S obzirom da se svaki uređaj iz radionica tvrtke Gresso ručno sastavlja i po 18 sati, takvo što ne čudi.

'Medijski naslovi s Mobile World Congressa su se fokusirali na Nokiju 3310. Pitanje koje svatko ima na umu je - hoće li i nasljednik imati reputaciju neuništivog mobitela ili ne? Naš uređaj to definitivno hoće, jer može izdržati i pad s visine od desetak metara', izjavio je P. Casey, predstavnik tvrtke Gresso.

No, postoji i kvaka. Stranica Slashgear koja je prenijela ovu novost je postavila dodatna pitanja tvrtki Gresso, posebno s obzirom na to da je ovaj luksuzni proizvođač nedavno otkrio model Gresso Meridian. On se za razliku od 3310-tke zapravo već nalazi na njihovim internetskim stranicama. U trenutku pisanja teksta odgovora nije bilo. Je li Gresso 3310 uopće stvaran uređaj?

Gresso Meridian je više-manje sličnih tehničkih karakteristika kao spomenuti Gresso 3310 (izuzme li se trajanje baterije), a mediji su ga po predstavljanju nazvali 'replikom' Nokijinog modela 3310 pa su gornje slike dovedene u pitanje. Meridian, doduše, uopće nije nalik na model 3310: