NAJAVLJEN WWDC

Što bi nam Apple mogao predstaviti početkom srpnja?

15.03.2019 u 17:12

Bionic
Reading

Fokus godišnje konferencije namijenjene razvojnim programerima vjerojatno će biti na novitetima koje donosi iOS 13. Najviše se očekuje od projekta Marzipan

WWDC, godišnja Appleova konferencija namijenjena razvojnim programerima koja ove godine obilježava 30 godina postojanja, bit će održana u konferencijskom centru McEnery u San Joseu, od 3. do 7. srpnja.

Konferencija je uglavnom namijenjena razvojnim programerima koji izrađuju aplikacije za operativne sustave iOS, macOS, tvOS i watchOS. Kao i obično, očekuje se kako će tijekom prvog dana biti održano glavno predavanje, u sklopu kojeg će biti najavljeni novi proizvodi i usluge. Program također predviđa i niz stručnih predavanja te demonstracija.

PROGNOZE I GLASINE

Pogledajte što se sve priča o novom iPhoneu

Pogledaj galeriju

Fokus će vjerojatno biti na novitetima koje donosi iOS 13. Očekuje se kako će početni zaslon biti redizajniran, kao i da će iPad dobiti novo sučelje koje će, između ostalog, unaprijediti obavljanje više zadaća odjednom. Moguće je kako će iOS dobiti novi tamni način rada (Dark Mode) te da će pristići noviteti za CarPlay.

Ali, najviše se očekuje od projekta Marzipan, pokrenutog kako bi aplikacije s iOS-a podjednako dobro funkcionirale na macOS-u. Drugim riječima, aplikacije koje imate na iPhoneu i iPadu trebale bi funkcionirati i na Appleovim prijenosnicima.

Dio aplikacija - kalkulator, News i druge - već su krenule u tom smjeru, od idućeg izdanja iOS-a trebale bi ih slijediti i druge. Što se hardvera tiče, linija računala Mac Pro već dulje nije osvježena, a već se neko vrijeme priča kako bi mogla dobiti i redizajnirano kućište, piše Tech Crunch.