WINDOWS PHONE 8X i 8S

Stižu prvi HTC-i s Windowsima

30.10.2012 u 17:12

Bionic
Reading

Tajvanski proizvođač na hrvatsko je tržište pustio pametne telefone Windows Phone 8X i 8S, s friško predstavljenim operativnim sustavom Windows Phone 8

Windows Phone 8X bit će dostupan u čitavom nizu boja, od kojih izdvajamo kalifornijsku plavu, grafitnu crnu i reflektorsku žutu. HTC-ov Windows Phone 8S nudit će se u domino crno-bijeloj, atlantsko-plavoj i žuto-sivoj boji.

HTC prvi put predstavlja ultraširokokutni (88°) prednji fotoaparat s promjerom blende od 2.1mp, f/2.0 s kojim je moguće istodobno fotografirati do četvero i više ljudi.

S njim je također moguće snimati i video od 1080p.

Stražnji fotoaparat opremljen je CMOS tehnologijom od osam megapiksela sa senzorom osvijetljenim straga (BSI) za bolji učinak u uvjetima slabog osvjetljenja, kao i promjerom blende od f/2.0, lećom od 28 mm i namjenskim čipom za obradu slike.

Zahvaljujući fizičkom okidaču moguće je brzo i lako spontano fotografiranje, čak i ako je telefon zaključan.

Windows Phone 8X nudi i jedinstvena audiopojačala za 3,5-milimetarsku utičnicu za audiokabel.

Windows Phone 8X opremljen je super-LCD 2 4,3-inčnim (10.9 centimetara) ekranom u HD rezoluciji, kojeg od svakodnevnih oštećenja štiti lagano zaštitno staklo Gorilla Glass 2, dok se optička laminacija koja smanjuje odbljesak.

Windows Phone 8S opremljen je 4-inčnim (10,1 centimetar) super-LCD ekranom zaštićenim staklom Gorilla.

Oba uređaja pojavit će se na tržištu tijekom studenog. Windows Phone 8X bit će prvo vrijeme dostupan ekskluzivno u ponudi VIPneta, dok će Windows Phone 8S biti dostupan kod svih operatera.