NOVITETI

Stiže smartfon s hologramskim zaslonom. Pogađate, neće biti jeftin

07.07.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Proizvođač kamera visoke klase RED najavio je pametni telefon Hydrogen One. Glavne značajke ove perjanice su nešto što u RED-u nazivaju 'hologramskim zaslonom' i 'multidimenzionalnim zvukom'

Iz tvrtke RED navode kako zaslon smartfona Hydrogen One, dijagonale 5,7 inča (14,4 centimetra), koristi tehnologiju kako bi se glatko prebacivao između tradicionalnog dvodimenzionalnog te trodimenzionalnog i holografskog sadržaja, kao i interaktivnih igara.

Zvuči prilično nalik štosu koji nam je Amazon pokušao prodati sa svojim smartfonom Fire Phone, kao i 3D zaslonima bez stakla na Nintendu 3DS. No, osnivač RED-a Jim Jannard tvrdi kako je njihov uradak teško dobro opisati dok ga ne vidite te kako je riječ o dosad neviđenoj tehnologiji, piše Verge.

Uz hologramski zaslon koristit će i algoritam koji će stereo zvuk pretvarati u multidimenzionalni.

Hydrogen One će biti mougće nadograditi s ukupno četiri dodatka, slično kao u liniji Moto Z ili Essential Phoneu, s posebnim naglaskom na snimanje slika. Nekako će biti kompatibilan s RED-ovim asortimanom digitalnih kamera.

Isporuka novog smartfona trebala bi krenuti početkom iduće godine. Moguće je predbilježiti se na RED-ovim web stranicama. Početna cijena za aluminijsko izdanje je 1.195 američkih dolara, dok za kućište od titana trebate platiti 1.595 dolara. 

No, bilo što od navedenog se može promijeniti, od dizajna do cijena i roka isporuke. Također, modularni dodaci neće biti odmah dostupni. 

Zanemare li se hologramski zaslon i multidimenzionalni zvuk, Hydrogen One djeluje kao donekle nabrijani pametni telefon na operativnom sustavu Android.

Točne specifikacije nisu još poznate, no na promotivnoj fotografiji ističe se pomalo neobičnim dizajnom, kamerom koja ne strši previše iz kućišta, ulazom USB-C, karticom microSD te 3,5-milimetarskim audio ulazom.