NOVITETI

Stiže AOC-ov monitor Agon, pripremite bar 4.250 kn

15.07.2016 u 08:00

Bionic
Reading

AOC je predstavio prvi 24-inčni (61 centimetar) igraći monitor iz svoje premium serije Agon s QHD rezolucijom

Dok model monitora AG241QG dolazi sa 165 Hz te tehnologijama NVIDIA G-Sync i NVIDIA ULMB, AG241QX se razlikuje time što ima 144 Hz i tehnologiju Adaptive-Sync. Uz vrijeme odziva od jedne milisekunde te značajke omogućuju da na oba monitora igre rade bez zastajkivanja, trganja ekrana i zamagljenih slika u pokretu.

Oba modela imaju i bazu AOC Ergo Dial, koja omogućuje prilagodbu visine namještanja u kombinaciji sa skalom za željenu razinu, kao i nagib i mogućnost okretanja. Opremljeni su AOC-ovom tehnologijom Flicker-free za smanjenje nelagode i umora očiju. Model s tehnologijom Adaptive-Sync ima i način rada Low Light Blue, koji bi trebao smanjiti štetne kratkovalne duljine plavog svjetla.


Dodatne značajke monitora AG241QX su AOC-ovi Low Input Lag, Shadow Control i Game Mode postavljen na posebnoj tipkovnici.

Dok nisko ulazno kašnjenje osigurava da se igrače naredbe izvršavaju bez zadrške, Shadow Control omogućuje brzo podešavanje kontrasta za bolji pogled istaknutih područja, dok Settings KeyPad omogućava prebacivanje između različitih postavki slike te lakše spremanje prethodnih postavki i trenutno aktiviranje kada je to potrebno, tvrde u AOC-u.

AOC AGON AG241QX će biti dostupan u kolovozu po cijeni od 3.399 kuna (oko 4.250 kn s PDV-om) i AOC Agon AG241QG po cijeni od 4.499 kuna (oko 5.625 kn s PDV-om) u rujnu ove godine.