THE LAST OF US

Stigla i potvrda: HBO radi na ekranizaciji legendarne videoigre za Sony PlayStation

06.03.2020 u 11:13

Bionic
Reading

Detalj koji budi nadu oko ovog pothvata je voditelj projekta Craig Mazin, kreator velikog TV-hita Chernobil

HBO je službeno potvrdio rad na TV seriji temeljenoj na popularnom post-apokaliptičnom akcijskom hororu The Last of Us kojeg je razvijao studio Naughty Dog. Adaptaciju predvodi Craiga Mazin, tvorac serije Chernobyl, a pridružit će mu se Neil Druckmann, igrin kreativni direktor.

TV adaptacija će pokriti nekoliko događaja iz izvorne igre. U slučaju da ju niste igrali, The Last of Us je akcijski horor u kojem igrači preuzimaju kontrolu nad suputnicima Joelom i Ellie u post-apokaliptičnom SAD-u. Naughty Dog je svijetu post-apokalipse pristupio na drukčiji način - maknuvši zombije i ubacivši mutiranu gljivicu kordiceps.

Rezultat infekcije su agresivni nositelji gljivica, dok su na drugoj strani preživjeli koji se grupiraju kako bi preživjeli. Ono što je u igri vrlo slično svim ostalim post-apokalipsama je da koliko god zombiji (ili u ovom slučaju mutanti koji plijen love eholokacijom) bili odvratni, veća čudovišta su uvijek sami ljudi.

Joel je srednjovječni muškarac koji je ostao bez obitelji prije 20 godina kada je infekcija započela. On igru započinje kao krijumčar čiji je zadatak prevesti četrnaestogodišnju djevojčicu Ellie u bazu koju drži skupina pod imenom Fireflies (Krijesnice). Kao što to obično ide u igrama, stvari krenu nizbrdo onog trenutka kad Joel shvati koliko je Ellie zapravo važna.

Serija će, pored praćenja radnje prve igre, uzeti i nekoliko sitnica iz The Last of Us Part II, naslova koji bi trebao stići ovog svibnja. Sony Pictures Television i PlayStation Productions surađuju na izradi naslova koji će, ako sve prođe po planu, postati prvom TV serijom koju je razvio Sonyjev odjel za produkciju videoigara.