EOS M50

Stigao je novi fotoaparat iz Canona, prvi bez zrcala

27.02.2018 u 10:26

Bionic
Reading

Najnovija kamera iz poznate radionice Canon koristi niz tehnoloških noviteta, a sve to smješta u kompaktni format koji cilja na fotografe s aktivnim životnim stilom

Canon Europe predstavio je novu kameru EOS M50. EOS M50 namijenjen je modernim avanturistima i prvi je Canonov fotoaparat bez zrcala s mogućnošću snimanja 4K videozapisa, dodirnim zaslonom Vari-Angle i Canonovim najnovijim slikovnim procesorom DIGIC 8.

Opremljen je Bluetoothom i Wi-Fijem radi lakog povezivanja, 24,1-megapikselnim CMOS senzorom veličine APS-C radi snimanja mekih pozadina i oštrih slika visoke razlučivosti u uvjetima slabijeg osvjetljenja te mogućnošću kontinuiranog snimanja 10 slika u sekundi (fps).

Canon EOS M50 napravljen je kako bi ponudio kvalitetu DSLR-a u kompaktnom kućištu. Fotoaparatova brzina Dual Pixel CMOS automatskog fokusiranja nudi brzo automatsko fokusiranje i izradu slika visoke razlučivosti te Full HD videozapisa s kontrolom dubine polja za oštre objekte i meke pozadine. 

Kompaktno i brzo

EOS M50 ima Canonov slikovni procesor DIGIC 8. Novi procesor u pozadini je brojnih funkcija kamere, koje obuhvaćaju snimanje 4K videozapisa, 4K protok vremena i 4K zamrznute kadrove iz 4K videozapisa, brzo slijedno snimanje i standardan maksimalni ISO od 25 600 koji omogućuje snimanje oštrih slika i pri slabom osvjetljenju.

Slikovni procesor DIGIC 8 podržava niz poboljšanja u automatskom fokusiranju, alat za automatsku optimizaciju osvjetljenja, alat za digitalnu optimizaciju objektiva te prioritet nijanse isticanja – sve za slike vrhunski visoke kvalitete spremne za dijeljenje izravno s fotoaparata.