ŠTO SE ČEKA?

Startup akcelerator traži projekte i iz Hrvatske, javite se

03.06.2014 u 14:04

Bionic
Reading

Prednost imaju projekti koji razvijaju rješenja za internet stvari (Internet of Things) i slične hardverske projekte, složenije softverske projekte, kao i one koji već ostvaruju prihode, a trebaju sredstva za marketing

Eleven Accelerator Venture je fond težak 12 milijuna eura (oko 91,2 milijuna kuna) sa sjedištem u Bugarskoj. Ulažu između 25 i 200 tisuća eura u startupove u ranoj fazi razvoja, s fokusom na projekte iz srednje i istočne Europe. Član je Global Accelerator Networka.


Od 2007. do danas objavili su šest općih i jedan specijaliziran poziv za prijave. Prijavilo se više od 2500 projekata, 68 je dobilo investiciju. Dosad su uložili u četiri hrvatske tvrtke (Hungr.io, Squee, Skiipi i Zzzzapp). Osnivač i glavni urednik NetokracijeIvan Brezak Brkan jedan je od njihovih regionalnih skauta.

Upravo su otvorili novi natječaj za startupove s područja srednje i istočne Europe.

Odaberu li vas, uz program akceleracije koji će trajati od tri do šest mjeseci dobit ćete 25 tisuća eura (oko 187,5 tisuća kuna) kao inicijalnu investiciju u zamjenu za osam posto vlasničkog udjela u vašoj tvrtci te - nakon minimalno mjesec dana provedenih u programu akceleratora - mogućnost dobivanja do 75 tisuća eura (oko 570 tisuća kuna) kratkoročne pozajmice koja će također biti pretvorena u vlasnički udio.

Eleven će moći ukupno uložiti do 200 tisuća eura u vaš projekt (oko 1,5 milijun kuna), ovisno o stuonju napretka, potrebama i zanimanju ostalih investitora.

Prednost imaju projekti koji razvijaju rješenja za internet stvari (Internet of Things) i slične hardverske projekte, složenije softverske projekte, kao i one koji već ostvaruju prihode, a trebaju sredstva za marketing.

Ostale informacije i prijavnicu potražite na Elevenovim stranicama. Rok za prijavu je 15. lipnja u ponoć.

Postupak odabira - uključujući pregled prijava, razgovore i prezentacije finalista pred proširenim žirijem investitora - bit će obavljeni tijekom srpnja. Sve investicije će biti dovršene tijekom rujna.