KONKURENCIJA GLASSU

Sonyjev nosivi gadget SmartEyeglass uskoro u prodaji

22.02.2015 u 08:36

Bionic
Reading

Sony je objavio kako će njihov nosivi gadget SED-E1 SmartEyeglass Developer Edition uskoro u prodaju. Riječ je o dodatku kojeg je kompanija počela razvijati kao svojevrsnu konkurenciju trenutno ugaslom Google Glass projektu. Prednarudbže za Sonyjev gadget su otvorene sada, a dostupnost se očekuje od 10. ožujka

Sonyjev gadget će se u prodaji naći u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Japanu, a 'poslovni korisnici' će SmartEyeglass moći nabaviti još u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Švedskoj na isti datum.

Ovaj nosivi gadget je prvi put otkriven u Japanu u rujnu prošle godine, a čini se da do novog modela nije prošlo mnogo kozmetičkih izmjena. Za vrijeme ovogodišnjeg sajma CES, kompanija je otkrila i kako radi na verziji gadgeta koja će se moći montirati na sve naočale, no SED-E1 nije takav - već podsjeća na prvi prototip.


Osim prilično glomaznih naočala, u paketu se nalazi i kontrolna jedinica, koja je fizički povezana s naočalama u svakom trenutku. U njoj se nalazi baterija, zvučnik, mikrofon i minijaturni touchpad. SmartEyeglass je osmišljen za spajanje s Andoroid (4.4 naviše) uređajima putem Bluetooth ili WLAN veze:

Upoznajte Sonyjevu konkurenciju Google Glassu


Dizajn nije jedini nedostatak uređaja. Prema dostupnim informacijama, SmartEyeglass će standardnim uvjetima korištenja raditi kakvih 150 minuta, a u slučaju da se korisnik služi integriranom kamericom, gadget će raditi svega 80 minuta. Ova platforma za AR (Augmented Reality) je ipak još debelo u razvoju - namijenjena posebno developerima koji bi je trebali obogatiti korisnim aplikacijama.

SmartEyeglass je moguće naručiti po cijeni od kakvih 670 eura (otprilike 5.100 kuna) bez poreza, a više informacija je moguće pronaći na Sonyjevoj web stranici