dvije verzije

Sony otkrio cijenu PlayStationa 5, krenule su prednarudžbe

17.09.2020 u 10:26

Bionic
Reading

Japanski proizvođač je službeno objavio cijene nove generacije popularne konzole. Doći će u dvije verzije i koštat će 399, odnosno 499 eura

Sony je konačno objavio detalje koje su mnogi ljubitelji konzola čekali. PlayStation 5, nasljednik PlayStationa 4 doći će u dvije verzije - PlayStation 5 Digital Edition (koja dolazi bez optičke jedinice) i PlayStation 5, a cijena će mu biti 399 eura, odnosno 499 eura. Prednarudžbe u SAD-u počinju 17. rujna i, prema izvješću The Vergea, interes je toliko velik da se cijeli proces u velikom broju dućana s elektroničkom robom pretvorio u kaos.

PlayStation 5 Digital Edition, verzija koju će, uvjereni smo, kupiti velika većina ovdašnjih kupaca, košta sto eura manje od verzije s optikom. Oba uređaja bit će prvo dostupna u Japanu, SAD-u i još nekoliko drugih izabranih teritorija 12. studenog.

Europski kupci će se nove konzole moći domoći 19. studenog.

Povećani interes za konzolu rezonira sa globalnom pandemijom i sve većim oslanjanjem na videoigre kao jedan od rijetkih izvora zabave i druženja na područjima teško pogođenima koronavirusom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Što se prvih dostupnih igara tiče, na dan izlaska konzole bit će dostupni naslovi:

  • Astro’s Playroom (Japan Studio) – predinstalirano PS5
  • Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – 69.99 eura
  • Destruction All Stars (Lucid Games / XDEV) – 69.99 eura
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 49.99 eura
  • Marvel’s Spider-Man: Mile Morales Ultimate Edition – 69.99 eura
  • Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV) – 59.99 eura

Što se periferija tiče, ako želite ubosti novi DualSense kontroler, on će vas koštati 69.99 eura, dok će PULSE 3D bežične slušalice s podrškom za 3D zvuk koštati 99.99 eura.