HOĆEMO, NEĆEMO

Sony ne izlazi iz svijeta mobitela. Ili možda ipak izlazi?

28.10.2015 u 15:32

Bionic
Reading

Prvo se oglasio Sony - Kazuo Hirai, čelnik Sonyja je početkom godine rekao kako su potpuno poraženi u svijetu pametnih telefona pa su pod upitnik za dalju budućnost stavljeni mobilni, ali i TV segmenti. Nakon toga su pak analitičari pohvalili takav potez, da bi Sony izjavio kako nema predaje sredinom godine. Analitičari sad opet tvrde da je vrijeme za rezanje, a Sony se ne da

Stvar je otišla toliko daleko da se oglasio Jonathan Lin, direktor Sony Mobilea u Tajvanu. Sony ne planira izaći iz svijeta mobilnih telefona, iako je čelnik kompanije početkom godine dao naslutiti da bi se to jednostavno moglo dogoditi.

GSMArena prenosi kako je Sony Mobile u sklopu nove strategije odlučio poboljšati osnove poslovanja i optimizirati proizvode koje pružaju na tržište. Nedavno su otvorili i tvornicu u Tajlandu namijenjenu upravo sastavljanju pametnih telefona.


U međuvremenu, Sonyju prodaja mobilnih uređaja i dalje ne ide pa se granaju na druge proizvode poput bespilotnih letjelica kako ne bi ovisili o maloj grupi proizvoda kao do sada.

Mobilni odjel Sonyja bi ove godine trebao poslovati s gubitkom od kakvih pola milijarde dolara, gotovo dva puta više od prognoza iz travnja.