KOMERCIJALNE USLUGE

Sa smartphoneima ne ide, možda će Sonyju krenuti s dronovima

28.08.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Sony bi već sljedeću godinu trebao ponuditi komercijalne usluge vezane uz bespilotne letjelice. Za cilj imaju uvesti usluge kojima će bespilotne letjelice odrađivati zadaće potrebne u logistici, konstrukcijskim radovima i poljodjelstvu

S obzirom na poslovne rezultate u mobilnom segmentu, Sony prema informacijama kojima raspolaže Bloomberg priprema blago restrukturiranje odjela zaslužnih za razvoj mobilnih uređaja, ali i tehnologija vezanih uz fotografiju. Resursi bi se trebali raspodijeliti tako da se dio tehnologija implementira na komercijalne bespilotne letjelice, koje bi snimale HD prikaze i učitavale ih u cloud servise.

Sony i ZMP Inc. u vlasništvu su tvrtke Aerosense, koja stvara specijalizirane bespilotne letjelice, namijenjene različitim industrijskim sektorima. Upravo zahvaljujući tome, već u prvom dijelu 2016. godine može se očekivati proboj komercijalnih usluga takvih letjelica. Takav je barem plan, no razloga za optimizam ima. Bloomberg piše da bi do 2025. godine industrija bespilotnih letjelica mogla vrijediti vrtoglavih 82 milijarde dolara - i to samo u SAD-u.


Šef mobilnog odjela u Sonyju, Hiroki Sitoki je objasnio kako zbog izazova pred tvrtkom ne mogu očekivati rast samo u svijetu mobilnih uređaja te se žele posvetiti i istraživanju novih mogućnosti poput ove s Aerosenseom.

Ovako izgledaju prvi Sonyjevi komercijalni dronovi