RAZLOZI ZA SLAVLJE

Sony je isporučio vrtoglavih 75 milijuna PlayStationa 4

05.02.2018 u 12:08

Bionic
Reading

Najpopularnija igraća konzola na svijetu u prosincu je uspjela doseći novu vrtoglavo visoku brojku, a glavni ljudi Sonyja i PlayStationa 4 zadovoljno trljaju ruke

Broj isporučenih PlayStation 4 konzola od danas nadmašuje 76.5 milijuna. Sony je nedavno isporučio prijelomnih devet milijuna konzola tijekom zadnja tri mjeseca prošle godine, s time da rekordna potražnja iz 2016. i dalje ostaje netaknuta. Krajem 2017. je, naime, isporučeno oko 700.000 uređaja manje.

Koje videoigre Elon Musk jednostavno obožava? Izvor: Screenshot / Autor: Profimedija/Blizzard

Zarada raste

Zarada cijele divizije PlayStation je u drugu ruku, puno bolja, s time da dio zarade uvijek ide Sonyju. Ovim trijumfom PlayStation 4 se zacementirao kao nenadmašivi pobjednik ove generacije konzola. Microsoft, njihov glavni konkurent, odlučio je skrivati broj svojih prodanih Xboxa One kako ga nitko ne bi uspoređivao sa Sonyjem.

Uglavnom, PlayStation 4 vrlo će uskoro nadmašiti i PlayStation 3 koji je na kraju svoje ere dosegnuo 83.8 milijuna prodanih konzola.

Ključ u bravu

Ovo je, prema svemu sudeći, idealni trenutak za malu pauzu. Tako barem razmišlja dugogodišnji Sonyjev šef Kaz Hirai koji je nedavno najavio odlazak u mirovinu. Sličnu stvar napravio je i glavni čovjek američkog PlayStationa Andrew House, koji je svoj odlazak najavio još prošle godine.