NI VELIK NI MALEN

Službeno najavljen Sony Ericsson Xperia X8

16.06.2010 u 14:18

Bionic
Reading

Sony Ericsson najavio je Xperiu X8, model koji se veličinom smjestio između prilično velikog X10 i puno manjeg Minija

Sony Ericsson Xperia X8 bio je poznat kao projekt Shakira prije komercijalne najave. Sada je dobio malo dosadnije ime, ali i termin početka prodaje i preporučenu cijenu. U prodaju će stići tijekom trećeg kvartala ove godine, a proizvođač preporučuje cijenu od 259 eura bez poreza i subvencija.

Hardverski je X8 nešto sličniji modelu Xperia Mini nego starijem bratu X10. Prvenstveno je to vidljivo iz procesora takta 600 MHz kakav nalazimo u Miniju. Razlučivost ekrana na X8 jest 320 puta 480 i radi se o  kapacitativnom ekranu osjetljivom na dodir TFT. Razlučivost ugrađene kamere je 3,2 megapiksela, a dodaci kao što su WiFi, A-GPS i FM radio prijamnik su očekivani u ovoj klasi.

Pomalo neobičnim smatramo činjenicu da će se X8 isporučivati s Androidom 1.6. Tim više što svaki čas očekujemo da se noviji Android uređaji počnu nadograđivati inačicom 2.2. Timescape i Mediascape maske za Android koje Sony Ericsson ugrađuje u svoje telefone bit će prisutni i u modelu X8. Mlađe korisnike mogla bi veseliti činjenica da će telefon imati izmjenjive pokrove kućišta.