POKEMANIJA

Službena periferija za Pokemon Go već je rasprodana

21.07.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Riječ je o nosivom gadgetu Pokemon Go Plus koji igračima omogućuje da igru igraju bez neprekidnog zurenja u pametni telefon. Očekivano, uređaj je toliko popularan da se uspio rasprodati prije no što je uopće izašao

Histerija oko igre u punom je jeku, a bitka za Pokemon Go Plus tek je počela. Obožavatelji koji su uređaj planirali kupiti još otkad su krenule narudžbe imali su sreće s obzirom na to da je potražnja za uređajem toliko porasla da ga neki dućani doslovno miču s popisa ponuđenih proizvoda.

Najluđa stvar vezana uz periferiju je to što ona zapravo nema ni službeni datum izlaska. Svi dostupni izvori samo ponavljaju riječ 'uskoro'. Kada bi to moglo biti? Teško je reći.

Kako god bilo, premisa uređaja koji vibrira svaki put kada ste blizu Pokestopa ili Pokemona veliko je olakšanje za sve sudionike u prometu s obzirom da smo već počeli čitati vijesti o ozljedama vezanima uz popularnu igru. Naime, hodanje kolnikom i zurenje u mobilni uređaj dosta su zeznuta kombinacija.

Pokemon Go Plus košta 35 dolara i trenutačno ga je moguće naručiti. Naravno, stvari nisu toliko jednostavne kakvima se čine. GameStop je datum izlaska najavio za 31. srpnja, nedavno je prestao prihvaćati prednarudžbe te uređaj navodi pod 'nedostupnim'. ToysRUs datum izlaska periferije zabilježio je za 30. srpnja te su zatvorio prednarudžbe i navodno kompletno maknuo uređaj sa stranice.

Za kraj, tu je Amazon koji uređaj provode pod 'trenutno nedostupnim' iako ih je moguće pitati kada bi se prednarudžbe konačno mogle vratiti. Ukratko - jedina stvar koja je sigurna je ta da će ova periferija stići krajem mjeseca te kako će biti jedna od najtraženijih igračaka sezone.