NEZGODNE PRETRAGE

Siri je uvijek spremna pomoći, no ove stvari bolje je ne pitati

24.10.2017 u 11:05

Bionic
Reading

Pametna pomoćnica Siri šalje poruke, zove, provjerava kalendar i odgovara na pitanja. No, neke stvari je bolje napraviti bez njezine pomoći

Svi Apple korisnici znaju za Siri – digitalnu asistenticu, uvijek spremnu pomoći s bilo kakvim pitanjem. Iako je njena popularnost pretežno vezana za SAD, neke trikove dobro je znati jer pojedini savjeti mogu izazvati više štete nego koristi.

Ovo je popis stvari koje je Siri bolje ne pitati.

1. Ne tražite od Siri da nazove dečka/curu

Siri dodaje tagove vašim kontaktima i ukoliko se od nje zatraži da nazove tatu, to će odmah napraviti. U čemu je onda stvar s dečkom ili curom? Tagove koje Siri jednom doda, ne može maknuti. To je popriličan problem ako u imeniku imate i nekoliko bivših.

2. Ne tražite od Siri lokaciju za skrivanje trupla

Da, odgovori mogu biti duhoviti i većinom i jesu, no sve ovakve i slične pretrage izazivaju pažnju sigurnosnih službi. Možda je vama smiješno zanimati se za sastojke opijata kuće izrade, no takve stvari lako vas mogu dovesti na popis na kojemu ne želite biti.

  • +10
iPhone X i iPhone 8 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

3. Ne postavljajte pitanja vezana za zdravlje

Siri ima odgovor na većinu naših pitanja. No, kada se radi o zdravlju, bolje je osloniti se na profesionalce. Slično kao i s Googleom, samopomoć temeljena na tako dobivenim rješenjima može biti opasna, kako za fizičko tako i za mentalno zdravlje.

4. Ne pitajte je o 11. rujna

Iako ne vrijedi za naše prostore, dobro je znati nađete li se u SAD-u. Siri naime ovaj upit veže s brojem 911 i automatski vas spaja s policijom.

5. Siri mrzi alkohol?

I za kraj, jedna od Sirinih okrutnih šala. Upitate li je naime za lijek za mamurluk, piše Bright Side, Siri će vam ponuditi listu najbližih dućana koji prodaju alkohol.