AKO VAS BAŠ ZANIMA

Saznajte tko vas je obrisao ili blokirao na društvenim mrežama

08.07.2015 u 08:28

Bionic
Reading

Upravo ste prekinuli s partnerom/partnericom ili se gadno posvađali s nekim? Želite znati jesu li vas odmah uklonili s popisa prijatelja na Facebooku, Instagramu ili Twitteru?

Vjerojatno ste se bar jednom poželjeli provjeriti zašto više ne primate obavijesti vezane uz neku osobu s kojom ste bili u kontaktu na društvenim mrežama. Možda je u pitanju bivša ljubav ili prijatelj s kojim ste oštro raspravljali online o političkim ili svjetonazorskim pitanjima.

Pa, vašoj neizvjesnosti je došao kraj. Sad možete dobiti obavijest kad god vas netko skine s popisa prijatelja. Who Deleted Me je nova aplikacija za Android i iOS te ekstenzija za Chrome, koja će vas o tome uredno obavijestiti.

Za razliku od Twittera i Instagrama, gdje su popisi ljudi koji prate vaše aktivnosti obično javno dostupni, do takvih podataka na Facebooku obično nije tako lako doći. Sam Facebook mogućnost otkrivanja tko vas je obrisao ne nudi niti im to, čini se, pada na pamet to ponuditi.

Who Deleted Me nije prva aplikacija koja tvrdi kako može doći do tih podataka, ali je privukla prilično pozornosti u zadnjih tjedan dana, otkad je predstavljena.


Doduše, moguće je kako joj trenutno nećete moći pristupiti jer je navala znatiželjnika velika. Imajte na umu kako ne može otkriti tko vas je skinuo s liste prijatelja prije no što ste ju instalirali, kao i da može završiti na groblju beskorisnih aplikacija jednom kad Facebook promjeni svoj programski kod.

Kako, dakle, možete provjeriti tko vas je blokirao ili vas više ne prati?

Facebook

1) Preuzmite aplikaciju
2) Logirajte se u Facebook putem aplikacije
3) Kliknite 'Show Me Who' kako bi vidjeli tko vas je obrisao otkad ste ju instalirali (otkrit će vam ujedno i nove prijatelje)

Instagram

Unfollowers.com omogućava logiranje s korisničkim računom na Instagramu i provjeru tko je prestao pratiti vaše postove. Kao Who Deleted Me, prikazat će one koji su odustali od trenutka instalacije.

1) Otvorite Unfollowers.com i kliknite 'Add account'
2) Kliknite na 'Add Instagram Account' i unesite svoje korisničke podatke (web odredište neće objavljivati na Instagramu bez vaše dozvole)
3) Kliknite na 'New unfollowers' (s lijeve strane) ili u postavkama namjestite slanje tjednih ili dnevnih e-mailova


Twitter

Unfollowers.com ima sličnu uslugu i za Twitter, pomoću koje možete diskretno provjeriti tko više ne čita vaše tvitove, ali i tko od onih koje pratite ne prati vas.

1) Otvorite Unfollowers.com i kliknite 'Add account'
2) Kliknite na 'Add Twitter Account' i unesite svoje korisničke podatke (web odredište neće objavljivati na Instagramu bez vaše dozvole)
3) Odaberite opciju koja vas zanima ('New unfollowers' ili 'Not following back', obje s lijeve strane) ili u postavkama namjestite slanje tjednih ili dnevnih e-mailova

Više:Telegraph