NEOBIČAN PROJEKT

Sat kao iz Harryja Pottera pokazuje gdje su članovi obitelji

19.09.2017 u 11:46

Bionic
Reading

Eta je sat povezan je s aplikacijom za pametne telefone, pa može prikazivati gdje se u danom trenutku nalaze članovi vaše obitelji i prijatelji. No, ne i točno vrijeme

Sat Eta je novi projekt na platformi za zajedničko financiranje (crowdfunding) Kickstarter iza kojeg stoji startup DC Creatives.  

Iako ga ne pokušava kopirati, podsjeća na magični sat obitelji Weasley iz serijala Harry Potter. No, za razliku od literarnog uzora Etu pokreće moderna tehnologija. 

Povezan je s aplikacijom za pametne telefone, pa može prikazivati gdje se u danom trenutku nalaze članovi vaše obitelji i prijatelji.

Prikazuje specifične lokacije (kao što su ured, teretana ili škola), općenite (vani) i na putu (ako se krećete brže od pet kilometara na sat) te nestao (ako smartfon praćene osobe nije osvježio lokaciju dulje od pet dana).

Isporuka tek idućeg ljeta

Pitanje je, naravno, želite li imati sat koji će revno prikazivati gdje je tko u danom trenutku, kao i pratiti vaše kretanje te sve skupa usput bilježiti na nekom udaljenom poslužitelju. 

U DC Creativesu tvrde kako podatke sa svojih servera brišu čim su ih proslijedili do vašeg sata Eta, a i na raspolaganju su alati kojima možete odrediti u kojoj ćete mjeri podijeliti lokaciju. 

Još je po nečemu sličan satu Weasleyevih: ne pokazuje doista točno vrijeme, piše Verge

U sklopu kampanje na Kickstarteru Eta je dostupna po cijeni za rane kupce od 350 američkih dolara. Redovna cijena trebala bi biti 500 dolara, a proizvod spreman za isporuku u srpnju iduće godine. 

Dosad su - 44 dana prije kraja kampanje - prikupili nešto manje od pet tisuća dolara. Traže ukupno 30 tisuća. Odlučite li se na uplatu dvije tisuće dolara, obećaju kako će vam izraditi sat Eta po mjeri.

Eta Clock Kickstarter Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Kristie D'Ambrosio-Correll
Najbolji 55-inčni televizori iz 2017. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia