OVOG PUTA SLUŽBENO

Samsung zbilja priprema svoj prvi savitljivi smartfon Galaxy - izdat će ga prije kraja godine

05.09.2018 u 10:10

Bionic
Reading

Nakon godina glasina i praznih priča vezanih uz tajnoviti savitljivi smartfon, Samsung je konačno 'kimnuo glavom' i potvrdio dolazak futurističkog uređaja - i to prije kraja ove godine

Samsung je konačno potvrdio glasinu koja kruži već godinama - njihov najnoviji savitljivi smartfon zbilja stiže na tržište i vidjet ćemo ga prije 2018. Ovo je potvrdio sam direktor mobilnog odjela DJ Koh rekavši da će revolucionarni uređaj biti predstavljen krajem godine, dok će prvi primjerci stići u ruke kupaca tijekom 2019.

Koh je, tim rečano, naglasio da će kompanija uređaj predstaviti tijekom Samsung Developer Conferencea koji će se u San Franciscu održati ovog studenog. Podsjetimo, Samsung je već nekoliko puta potvrdio da radi na prototipu uređaja savitljivog ekrana kojem su obožavatelji nadjenuli ime Samsung Galaxy X, no ovo je prvi put da smo dobili konkretno vrijeme njegovog izlaska - i to iz usta šefa Samsungovog odjela za mobilne uređaje.

TEHNO SAVJETI

Poboljšajte svoj Android uz ove izvrsne aplikacije

Pogledaj galeriju

Još samo malo

Koh je informaciju o novom uređaju najavio tijekom razgova sa CNBC-jem te usput naglasio da će se 'telefon moći koristiti savinut, no kada odlučite surfati webom, morat ćete ga 'otklopiti'. Svaki uređaj, značajka i inovacija trebaju nositi neku vrstu smislene poruke našim kupcima, što znači da kada telefon jednom dođe u ruke kupca, njemu ili njoj će biti kristalno jasno zašto smo mi u Samsungu odlučili proizvesti ovakav uređaj'.

Premda ne znamo kako točno Samsung planira svima jasno dati do znanja da je pred njima era savitljivih uređaja, čini se da će nam sve biti puno jasnije krajem ove godine. Pitanje koje preostaje je, doduše, zašto bi Samsung svoj novi telefon odlučio izdati krajem 2018.? Prema Samsungu, tehnologija za izradu ovakvog smartfona postoji, a tržište je (prema anketama) za njega spremno.

Samsungov šef odjela za mobilne uređaje nekoliko je puta također naglasio da savitljivi smartfon neće biti samo fora, što znači da će donijeti dovoljno 'nužnih' noviteta kako bi postao tržišno relevantan.