ISTRAŽUJU STVAR

Samsung: 'Reklame na našim televizorima su greška'

12.02.2015 u 11:21

Bionic
Reading

Samsung se konačno oglasio po pitanju reklama na nekim svojim Smart TV uređajima, koje su se pojavljivale iako korisnici to nisu željeli. Usprkos činjenici da kompanija uistinu eksperimentira s njihovim prikazom, čini se kako je posrijedi bila greška. Kako i zašto, trebala bi otkriti istraga južnokorejskog diva

Za BBC je glasnogovornica Samsunga izjavila kako su u kompaniji svjesni problema nekih korisnika iz Australije. Pepsi reklame su se pojavljivale samo njima i to u aplikacijama servisa Plex i Foxtel Play. 'Čini se kako je riječ o greški, a trenutno istražujemo zbog čega je došlo do nje - to nam je prioritet', rekli su u Samsungu.

Prve informacije su navele kako je do prikaza reklama došlo nakon nedavne softverske nadogradnje TV uređaja te zbog integracije i partnerstva s kompanijom Yahoo. Korisnici su čak pronašli i način da zaobiđu reklame (odbiju uvjete korištenja Yahoo partnerstva).


Ono što je zanimljivo jest da su se reklame pojavile kako u predinstaliranoj aplikaciji Foxtel Play (za tržište Australije), tako i u Plex aplikaciji, koju korisnici obično moraju instalirati sami. Kod nekih korisnika je problem eskalirao do te mjere da se reklame prikazuju svakih desetak minuta.