GAMESCOM 2016

Samsung otkrio nove monitore namijenjene igračima

22.08.2016 u 13:28

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj konferenciji Gamescom u Kölnu Samsung je torkio svoje nove proizvode iz svijeta zakrivljenih monitora, namijenjenih ljubiteljima video igara

'S obzirom na to da programeri prilikom stvaranja novih naslova sve više uključuju napredne značajke, strastveni igrači video igara trebaju visokokvalitetne ekrane koji će im dodatno pojačati dojam tih poboljšanja i omogućiti im da se osjećaju kao da su i sami dio igre', izjavio je Seog-gi Kim, viši potpredsjednik odjela vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics i dodao kako Model CFG70 predstavlja najnoviju evoluciju Samsungove pionirske tehnologije gaming monitora i dodaje vrhunsku izvedbu i realistično iskustvo igranja računalnih igara.


Dizajn modela CFG70 nazvan još i 'Super Arena' otkriva zakrivljenost od 1800R te ujednačeni široki kut gledanja od 178 stupnjeva. Kako bi i najzahtjevniji igrači bili zadovoljeni, pored LED osvjetljenja tu je i frekvencija osvježavanja od 144Hz.

Od ostalih pogodnosti ovog zaslona, valja izdvojiti i 'Gaming UX', sučelje zahvaljujući kojem tijekom igranja igrači mogu prilagoditi sve ključne parametre zaslona preko jednostavnog kontrolnog sustava. Tu je još i AMD FreeSync podrška te Eye Saver Mode.

U Hrvatskoj se ovaj monitor očekuje od listopada, po za sada još nepoznatoj cijeni.