MOBILNI UREĐAJI

Samsung Galaxy Note 10 mogao bi stići bez ijedne tipke

30.03.2019 u 08:07

Bionic
Reading

Rane i vrlo neslužbene informacije o novom uređaju korejskog proizvođača nalažu da Samsung ove godine Huaweiju i Appleu planira konkurirati odvažnim minimalističkim dizajnom

Južnokorejski portal ETNews nedavno je objavio zanimljivu vijest vezanu uz novu generaciju popularnog telefona iz Samsunga. Samsung Galaxy Note 10 možda će, navode, sve vanjske tipke zamijeniti kapacitivnim senzorima. Drugim riječima, umjesto pritiskanja tipki na rubu uređaja, korisnici će pritisnuti dio kućišta kako bi pojačali ili stišali zvuk, aktivirali Bixbyja i tako dalje.

  • +23
Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Priča ne staje tamo - ETNews tvrdi da će Samsung sličnu stvar napraviti i na jeftinijim uređajima poput onih iz serije Galaxy A. Znači li ovo da će svi telefoni budućnosti stići bez vidljivih tipki? Zavisi o tome postane li ovo trend.

Podsjetimo, korejski tehnološki div nije prva kompanija koja se igrala konceptom telefona bez tipki. Futuristički telefon Maizu Zero najavljen je početkom 2019. te je isto dizajniran bez tipki, ulaza za napajanje i priključka za slušalice. Doduše, nitko ne zna kada će spomenuti futuristički uređaj uopće stići na tržište, makar potvrđuje da Samsungova ideja o minimalističkom Noteu 10 možda i drži vodu.

  • +11
Novi Samsung Galaxy S10 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Povijesno gledano, niti Maizu niti Samsung nisu pioniri po pitanju eksperimentiranja sa kapacitivnim senzorima. Nubia Red Magic Mars ih ima na jednoj strani te u slučaju da je uređaj položen vodoravno, oni služe kao bočne tipke. Što se god dogodilo, Samsung će na ovoj tehnologiji nastaviti raditi iza zatvorenih vrata. Tko zna - možda prvi njihov uređaj koji neće imati fizičke tipke uopće neće biti Galaxy Note 10.

11 lakih savjeta

Korisni trikovi za smartfon bez kojih nećete moći živjeti

Pogledaj galeriju