MORAŠ SKUPIT SVE

Rus završio u zatvoru zbog igranja Pokemona Go u crkvi

03.05.2017 u 06:50

Bionic
Reading

Pokemon Go kod nas možda već polako odlazi u zaborav, no valja naglasiti da situacija nije ista u drugim dijelovima svijeta. Naime, igra je izuzetno popularna u Rusiji gdje je entuzijastičmi youtuber zbog lova na džepna čudovišta dobio zatvorsku i novčanu kaznu

Naravno, razlog zbog kojeg je igrač pod pseudonimom Ruslan Sokolovsky zaradio posjet sudu i, u konačnici, zatvoru nije taj što je Rusija protiv Pokemona GO, već zato što je Pokemone odlučio loviti usred crkve, to sve snimiti te objaviti.

Bez da previše okolišamo, recimo da je genijalac zbog toga završio na sudu gdje mu je prije tjedan dana donesena presuda. Zbog lova na virtualna čudovišta Sokolovsky je dobio tri i pol godine zatvora ili pola milijuna rubalja kazne.

Pokemon Prank u Rusiji - loša ideja Izvor: Društvene mreže / Autor: Sokolovsky!

Ruslan Sokolovsky je zbog spomenutog podviga u Ekaterinburgu završio iza rešetaka, a izjava da 'nije uhvatio najjačeg Pokemona, koji očito ne postoji - Isusa' nikako mu ne ide u korist. Tim rečeno, sa sigurnošću možemo zaključiti kako ni jedna kombinacija koja uključuje Rusiju, Crkvu i Pokemone može polučiti dobro.

Pokemon Go je izašao prošlog ljeta, a trenutno je jedna od rijetkih igara koje od vas ne zahtijevaju sjedenje, već vas na neki na kretanje, socijalizaciju i plijenjenje čudnih pogleda prolaznika.