SUREALNA KINEMATOGRAFIJA

Ovaj nadrealni kratki film s Davidom Hasselhoffom režirala je umjetna inteligencija

30.04.2017 u 08:16

Bionic
Reading

Riječ je o nastavku još jednog filma koji je 'pisala' umjetna inteligencija i vjerujte nam - šou se nastavlja

Roboti iz dana u dan rade sve više stvari koje smo do nedavno smatrali ekskluzivno 'ljudskima' i samo je pitanje dana kada će zamijeniti i pisce. To je osnovna ideja iza filma redatelja Oscara Sharpa i stručnjaka za umjetnu inteligenciju Rossa Goodwina pod imenom 'No Game'. U njemu umjetna inteligencija uleti tijekom štrajka holivudskih pisaca kako bi napisala scenarij za film s Davidom Hasselhoffom u glavnoj ulozi. Trik je u tome što Hasselhoffov dijalog piše AI pod imenom Benjamin, koji je napravljen kako bi napisao scenarij za prošlogodišnji film 'Sunspring'.

Da bi napravili Benjamina, Sharp i Goodwin iskoristili su neuralnu mrežu, napunili je znanstveno fantastičnim filmovima i sve začinili ključnim elementima priče. Nakon toga ta ista umjetna inteligencija morala je stvoriti scenarij za svoju znanstveno fantastičnu priču 'Sunspring' koja je izašla prošle godine. Film u kojem glumi Thomas Middleditch je rastrojeni nered koji istražuje emotivno putovanje glavnih likova. Kratki film 'No Game' ide još dublje, koristeći 'Sunspring' u svojoj priči, gdje Benjamim preuzima tuđe postupke i piše dijalog drame njihovih života.

Sunspring Izvor: Društvene mreže / Autor: Sunspring

Kako bismo sumirali taj nered, evo kratke verzije: Redatelj i istraživač umjetne inteligencije koja je napisala blesavu priču jednog filma daje joj zadatak napraviti drugi film s još više samosvijesti i prilike za komentiranje. Hasselhoff se u jednom trenu zapita, gledajući u kameru, 'Tko sam?' ustane se i odšeće, noseći svoje prepoznatljive kratke hlače iz Baywatcha.

It's No Game Izvor: Društvene mreže / Autor: It's No Game