GEJMING

Radujete se skorašnjem dolasku šestih Elder Scrollsa? Naoružajte se strpljenjem

26.06.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Microsoftov Phil Spencer na nedavnom je saslušanju objavio vijesti kojih su se svi fanovi pribojavali: nastavak sage Elder Scrolls čekat ćemo još minimalno pet godina

Za nov smo nastavak Elder Scrollsa po prvi put čuli prije pet godina, no čini se da ćemo do dolaska čekati još minimalno toliko. Prema Philiu Spenceru, šefu Xboxa u Microsoftu, potencijalni izlazak nastavka ikoničkog Skyrima zakazan je za 2028. Spencer je nedavno svjedočio na saslušanju FTC-a vezanog uz potencijalnu Microsoftovu kupnju Activisiona (koju FTC želi blokirati).

'Mislim da smo bili malo nejasni oko platformi na kojima će izaći, s obzirom na igrin datum izlaska. Teško nam je točno definirati platforme na kojima će Elder Scrolls 6 izaći' odgovorio je Spencer na upit FTC-ovog odvjetnika. 'Elder Scrolls VI je toliko daleko da je teško uopće pretpostaviti koje će platforme tad postojati. Na igri radi ista ekipa koja trenutno završava Starfield, igru koja bi trebala izaći u rujnu. Trenutna projekcija izlaska novih Elder Scrollsa je za pet ili više godina'.

AKo ste pratili vijesti o Elder Scrollsima VI, igrin udaljeni datum izlaska vas ne bi trebao frapirati. Pete Hines, predsjednik Bethesdinog marketinga i komunikacija rekao je kako kompanija neće imati ništa konkretno još nekoliko godina. 'Igra je na redu nakon Starfielda o kojem ne znate više-manje ništa' tvitao je u to doba. 'Prema tome, ako mi s pitanjima dolazite sad, a ne za nekoliko godina, neću uspjeti ispuniti vaša očekivanja'.

Prema Spencerovim komentarima, Elder Scrolls VI bi mogao preskočiti cijelu trenutnu generaciju konzola, piše Engadget. Bethesdin kreativni direktor Todd Howard rekao je da bi Elder Scrolls VI mogao biti 'zadnja igra u njegovoj karijeri'.