FREE TO PLAY?

Quake Champions će biti besplatni, no postoji kvaka

14.03.2017 u 08:28

Bionic
Reading

Kreativni direktor Id Softwarea Tim Willits obznanio je da će munjevita pucačina iz prvoga lica Quake Champions igračima biti dostupna u besplatnoj i plaćenoj verziji. Willits tvrdi da je 'Quake Champions besplatan', no naglašava da ima puno ljudi koji znaju što donosi Quake te koji bi ga htjeli odmah platiti i igrati bez ograničenja

Ako želite igrati Rangera, glavnog lika izvornog Quakea i poznato lice iz Quake 3: Arene, to možete učiniti bez potrošene kune. Igrajući s Rangerom sakupljat ćete virtualnu valutu pod imenom favor. Favor možete koristiti kako biste pristupili drugim likovima ili igrali posebne misije. Razlika između Quake Arene i ostalih free-to-play igara je u tome što virtualnom valutom ne otključavate likove trajno već ih samo unajmljujete na zasad nepoznato vrijeme. Willis je nevoljko koristio pojam 'unajmiti' te je naglasio da 'trošite favor da biste imali pristup na ograničeno vrijeme, no na njih ne trošite pravi novac'. Plemenito i velikodušno, nema što.

Favor možete trošiti i na paketiće koji sadrže izazove runa. Ako izazov uspješno privedete kraju, dobit ćete relikvije kojima otključavate nove likove i skinove. Ovo, ponovno, ima smisla ako ste igru kupili, jer realno - kakvog smisla ima nabavljati skin za lika kojeg ćete samo moći igrati, pretpostavljamo, tjedan dana.

Ako se odlučite za izravni ulazak u akciju, tu je i Champions Pack koji uključuje otvoreni pristup svim likovima koji izađu s igrom. Drugim riječima - kad dođe prvi DLC ili lik, nabavljat ćemo ga još nepoznatim metodama, iako nam se čini da ćemo za njih morati davati pravi novac, a ne virtualnu valutu.

Zatvorena beta Quake Championsa počet će tijekom 'idućih par tjedana'. Ako ste zainteresirani, možete se predbilježiti na quake.bethesda.net.

Za kraj, evo trailera za upravo predstavljenog borca - ubojicu Nyx.

Quake Champions - upoznajte Nyx Izvor: Društvene mreže / Autor: id Software