NIŠTA OD VANZEMALJACA

Prvi pilotirani leteći tanjur poletio u Kini, evo kako izgleda u akciji

14.06.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Letjelica koja, prema tvorcima, može neprekidno letjeti 15 minuta, prozujala je nebom iznad Shenzhena, privukavši pažnju brojnih znatiželjnika

Prvi leteći tanjur s posadom koji jako podsjeća na NLO poletio je u Shenzhenu, pišu lokalni mediji. Riječ je, prema izvoru, o električnom vozilu s vertikalnim uzletom i slijetanjem koji može doseći maksimalnu visinu od 200 metara te letjeti oko 15 minuta.

Letjelicu je razvio Shenzhenski UFO Power Technology, a opremljen je sa 12 propelera koji okružuju pilotsku kabinu s jednim sjedalom, izvještava Shenzhen Pages.

'Ovo letjelici omogućava trostruke sigurnosne mjere po pitanju opskrbe energijom, snage motora, kontrole leta i tako dalje', pišu. Za razvoj letjelice trebale su tri godine, a prvi put predstavljena 3. lipnja 2023.

'Nakon više od tri godine razvoja i istraživanja, Shenzhen UFO Flying Saucer Technology proizveo je prvi električni leteći tanjur za posadu' pišu kineski mediji. Premda ne može poletjeti do drugog planeta, ova letjelica može poletjeti i sletjeti na tlu ili vodi.

U videu objavljenom na Twitteru možemo vidjeti tanjur koji pilota prevozi iznad jezera u Shenzhenu. Tanjur će se koristiti za razgledanje i turističke letove, kao i reklame. Također koristi nekoliko osiguranih patenata' prenosi WION.