NEOBJAŠNJIVI SUSRETI

Bivši ravnatelj američkih obavještajaca: Izvješća o NLO-ima puna su 'teško objašnjivih detalja'

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 25.03.2021 10:36
  • Objavljeno 25.03.2021 u 10:36
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Kiyoshi Takahase Segundo / Alamy / Alamy / Profimedia

Piloti američkih zračnih snaga i sateliti sudjelovali su u 'puno većem broju susreta s NLO-ima nego što to javnost zna', tvrdi John Ratcliffe, bivši ravnatelj američkih obavještajaca

Nakon što su reporteri Fox Newsa bivšeg ravnatelja američke tajne službe Johna Ratcliffea pitali o nadolazećem državnom izvješću o 'nepoznatim zračnim fenomenima', on je rekao da dokument obuhvaća dosad neotkrivena svjedočenja 'iz svih kutaka svijeta' te je nadodao: 'Iskreno, postoji puno veći broj susreta nego što to javnost zna.'

'Neki od ovih susreta više nisu državna tajna. Inače, kad već govorimo o objektima koje su susreli piloti zračnih snaga ili koje su snimili sateliti - govorimo o pojavama koje je jako teško objasniti: kretanju koje je teško imitirati i stvarima za koje još nemamo tehnološko rješenje, poput kretanja brzinom većom od brzine zvuka bez probijanja zvučnog zida', rekao je.

Izvješće o nepoznatim letećim objektima mora biti objavljeno u lipnju, piše Guardian. 'Htio sam se domoći ovih informacija i deklasificirati ih prije nego što napustim ured', rekao je Ratcliffe i nastavio: 'No nismo ih stigli dovoljno brzo prebaciti u format koji se isporučuje javnosti.' Ratcliffe je, podsjetimo, svoju dužnost vršio tijekom posljednjih osam mjeseci Trumpova mandata.

Nadolazeće izvješće dostavit će američko ministarstvo obrane u suradnji s tajnom službom. Kad god analitičari naiđu na nepoznati leteći fenomen, oni će ga pokušati objasniti kao vremensku anomaliju ili rutinski prizor.

'Pokušali smo pronaći moguće objašnjenje', rekao je. 'Ponekad smo se znali zapitati koriste li naši neprijatelji tehnologije koje su otišle malo dalje nego što smo shvaćali. U drugim smo slučajevima ostali zatečeni - nismo jednostavno mogli pronaći dobro objašnjenje.'

'Ukratko, ovakve stvari jako je teško objasniti - ima ih puno i uvjeren sam da su te informacije sakupljene i oblikovane u format koji će američki narod moći vidjeti', kaže, dodajući da su mjesta na kojima su snimljeni susreti s nepoznatim objektima 'iz svih kutaka svijeta'.

'Te su stvari snimili različiti senzori - neobjašnjive fenomene kojih ima puno više nego što javnost zapravo zna', komentirao je Ratcliffe.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!