WIKO WAX

Prvi mobitel s moćnim Tegra 4i čipom koštat će oko 1.500 kuna

26.03.2014 u 12:08

Bionic
Reading

Prvi put prikazan na Mobile World Congress sajmu u Barceloni, francuski smartphone Wiko Wax je prvi uopće koji koristi Nvidia Tegra 4i čipset s podrškom za 4G LTE, a druga posebnost i iznenađenje je svakako očekivana prodajna cijena od svega 200 eura (cca 1.500 kuna)

Izuzme li se četverojezgreni Tegra 4i čip (radnog takta 1,7GHz uz petu jezgru zaduženu za nižu potrošnju), ostatak tehničkih karakteristika je ipak umjereniji i u skladu s cijenom uređaja. Wax je 4,7-inčni pametni telefon čiji je HD zaslon prekriven Gorilla Glass 2 slojem, a tu je još 1GB radne memorije, 4GB spremišnog prostora proširivog microSD karticama, prednja kamerica od 5MP te stražnja kamerica od 8MP.

Kućište Wiko Wax pametnog telefona bi trebalo biti dostupno u više boja, a uređaj će se pojaviti na EU tržištima sljedeći mjesec. Stiže s Androidom u verziji 4.3 bez spomena o KitKat nadogradnji i vrijedi reći da će u tom rangu konkurirati Motoroli Moto G, Huawei modelu G610 i nekim uređajima iz Samsungove Galaxy serije.