nove tehnologije

Projektor koji ćete rado ponijeti sa sobom

12.04.2017 u 11:16

LG mini projektor

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Bez obzira na to spremate li se na poslovnu prezentaciju ili na izlet u prirodu, ovo je uređaj koji ćete željeti ponijeti sa sobom

Navikli smo da tehnološki uređaji – gadgeti – vrlo brzo zastarijevaju i budu zamijenjeni novima, ali to ne vrijedi za ovaj projektor. On je već sedam godina najprodavaniji u svojoj klasi (prema nezavisnim podacima organizacije PMA) i tek ove godine, na sajmu CES predstavljen je njegov nasljednik. U međuvremenu, ovaj stari dobri model se nudi po cijeni tek nešto većoj od dvije tisuće kuna – koliko koštaju 'normalni' projektori.

A ovaj definitivno nije normalan – u dobrom smislu te riječi. Mini projektor LG PV150G doslovce stane na dlan (kako možete vidjeti na uvodnoj slici), a to znači da ga vrlo lako možete strpati u torbu (ili čak u džep) i ponijeti kući na kraju radnog dana. I obitelj će mu se obradovati! Kako i ne bi, kad ovaj LG projektor može kreirati sliku od čak 100".

Naravno, projektor radi i na baterije; ne trebaju mu nikakve žice i kabeli. Ne treba mu ni računalo. Bez obzira na to imate li film koji želite pogledati, PowerPoint prezentaciju ili Excel tablicu spremljenu na USB memoriju, dovoljno je utaknuti tu memoriju u utor sa stražnje strane. Može poslužiti čak i za sviranje glazbe (u MP3 formatu snimljene na USB memoriju). Podržava i bežičnu projekciju s mobitela ili tableta, a dakako da ima i uobičajeni HDMI priključak.

Za razliku od uobičajenih lampi (žarulja) koje susrećemo u drugim projektorima (i koje su toliko skupe da se često više isplatiti kupiti novi projektor nego zamijeniti ju), ovaj mini projektor koristi LED izvor svjetlosti za koji LG jamči da će izdržati 30.000 sati. To znači da će, ako ga koristite četiri sata dnevno, trajati dvadeset godina.

www.centro.hr