U VARŠAVI

Prilika za studentice iz Hrvatske: Novo izdanje Huawijeve 'Škole za ženski leadership u digitalno doba'

28.03.2024 u 11:37

Bionic
Reading

Nakon tri izdanja održana u Portugalu, Češkoj i Španjolskoj, Huaweijeva Europska leadership akademija najavila je i četvrto izdanje 'Škole za ženski leadership u digitalno doba' koje će se održati od 21. do 26. srpnja 2024. u Varšavi, priopćili su iz Huaweija. Riječ je o projektu koji je posvećen osnaživanju žena u digitalnom dobu u kojem sudjeluje po jedna žena iz svake europske države, a prijaviti se mogu sve studentice i mlade stručnjakinje iz Hrvatske na web stranici programa

Ovaj projekt dio je Huaweijeve inicijative 'Seeds for the future' te predstavlja stalnu predanost tvrtke daljnjoj digitalnoj inkluziji, posebno kada je u pitanju spolna razlika te stvaranje svijeta u kojem žene ne samo da sudjeluju, već napreduju i vode nas u digitalnu budućnost, navode iz Huaweija. Cilj je osigurati platformu za napredovanje žena i vođenje Europe prema uključivijoj i održivijoj digitalnoj budućnosti i predstavlja veliku priliku za buduće liderice kako bi stekle uvid u vrhunske tehnologije.

'Europska leadership akademija mijenja okruženje razvoja talenata, osiguravajući da Europa ostane na vrhu digitalne transformacije. Huawei je predan zagovaranju ženskog vodstva, a mi kao zaposlenici kompanije ponosni smo što smo dio programa koji osnažuje žene da oslobode svoj puni potencijal', izjavio je Tony Yong JIN, izvršni potpredsjednik Huawei europske regije.

Hrvatska je jedina zemlja čije su polaznice dva puta pobijedile u programu. Prvo izdanje obilježila je Dalia Alić koja je osvojila glavnu nagradu pod nazivom Future Leader Award, a dvije godine nakon, u Španjolskoj je pobjedu odnijela Rina Bogdanović.

'S umjetnom inteligencijom koja će revolucionirati različite aspekte naših života, neophodno je dati prioritet inkluzivnosti u ovom novom tehnološkom valu. Žene igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti, a najviše sam ponosna na to što stipendiranjem kandidatkinja iz različitih geografskih područja, s različitom pričom i pozadinom, učinkovito provodimo viziju jednakih mogućnosti u opipljivu stvarnost', rekla je Berta Herrero, direktorica Škole za ženski leadership i voditeljica odjela za raznolikost, pravednost i inkluzivnost u Huaweiju.

Prijave su otvorene do 30. travnja putem web stranice programa, a stručni žiri odabrat će 29 kandidatkinja koje će dobiti stipendije za sudjelovanje u cjelotjednom programu masterclass predavanja, timskih projekata, aktivnog učenja, grupnih aktivnosti, tematskih večera i novih kulturnih iskustava. Žiri će odabrati po jednu sudionicu iz svake od 27 država članica EU, a osigurana su i dodatna mjesta za jednu predstavnicu Zapadnobalkanske šestorke te Ukrajine.