DOLAZI VEĆ SLJEDEĆE GODINE

Predstavljene konačne specifikacije 3D Blu-raya

18.12.2009 u 07:31

Bionic
Reading

Blu-ray Disc Association, nadležno tijelo koje razvija i promovira široku upotrebu tehnologije Blu-ray, objavilo je konačne specifikacije ovog sve popularnijeg formata, najavljujući dostupnost trodimenzionalnih sadržaja u kućanstvima već sljedeće godine

Ono što udruženje BDA želi postići novom trodimenzionalnom verzijom Blu-raya je takav način prikaza visoke Full HD razlučivosti donijeti u dom svakog korisnika. Naravno, da bi se to dogodilo, potrebno je da svi uključeni proizvođači u ovom segmentu surađuju te prilagode svoje uređaje trodimenzionalnom Full HD prikazu.

BDA je sada objavio konačne specifikacije, kako bi proizvođačima olakšao posao razvoja podrške za 3D Blu-ray na njihovim uređajima.

Potpune specifikacije navode Full HD razlučivost, kompatibilnost 3D Blu-ray playera i 3D Blu-ray diskova na starijim uređajima, naravno u klasičnom 2D načinu prikaza te korištenje novog kodeka MVC u ovom novom formatu. Jednako tako BDA navodi da će određeni 3D Blu-ray disk moći reproducirati na bilo kojem kompatibilnom uređaju; ovu stavku organizacija nije detaljno razjasnila, no sasvim je izvjesno da će za reprodukciju 3D Blu-ray medija biti potrebno nabaviti novi player te televizor.

S obzirom na to da su predstavnici Sonyja najavili ulazak u svijet trodimenzionalnih igara na PlayStationu do 2011, postaje jasno da će ovu konzolu biti moguće koristiti i kao reproduktor 3D Blu-ray medija.


Potpunu obavijest organizacije BDA pročitajte na ovoj adresi.